Laser Facade Games

Interaktív lézervetítő játékok épülethomlokzati léptékben

A Laser Facade Games egy olyan egyedi fejlesztésű speciális (játék) konzol, mely lehetővé teszi hogy bármilyen ILDA vezérlésű lézervetítőn interaktív tartalmakat futtathassunk.

Jelentősége abban rejlik, hogy a lézervetítők koncentrált fényerejét kihasználva minimális infrastruktúra kiépítéssel lehet épülethomlokzatokra és tűzfalakra interaktív (szenzor vagy kapcsolóvezérelt) animációkat készíteni. Ezzel a technológiával akár jól ismert játék klasszikusokat is játszhatunk a homlokzatokat „pályaként” használva.

Az általunk elkészített prototípus a TRON nevű kultikus motorversenyzős programot képes jelenleg futtatni, ehhez tudunk helyspecifikus (mondjuk ablak kiosztásra szabott) pályákat generálni. A prototípus rendszer extra mobil, hiszen akkumulátoros üzem esetén is több óra játékidőt képes biztosítani 15kg-os önsúly és nagy fokú időjárás-állóság mellett.

A rendszer a 2017-es Zsolnay Fényfesztiválon lett bemutatva, ahol az érdeklődők több napon keresztűl kieséses TRON körmérkőzéseket játszhattak egy „fény arénává” alakított szabadtéri színházban.